Gocine bla-bla-bla

« krema za...? | Main | ON JE ŽENA NA SVE SPREMNA »

SPASI RIBICU
2007/06/01,13:45

Moja mila kći je dobila u zadatak iz biologije da donese živu ribu od oko 15cm u školu da bi je secirali.Nije mi jasno ko je izmislio taj varvarski čin seciranja životinja u osnovnoj školi,ali šta je tu je,otišla sam u ribarnicu i posle dužeg biranja prodavačica mi iz bazena mrežom izvadi stvarno slatko šaranče. Onda sam tu odmah na pijaci kupila prostranu plastičnu kutiju u koju sam stavila ribu, a kod kuće sam izbušila poklopac da ima vazduha.Baš je bila slatka ta ribica, ježila sam se pri pomisli šta je sve čeka,a i ćerka je već počela da plače nad ribinom sudbinom.Onda sam je opremila za školu tako što sam kutiju sa ribicom stavila u jednu veliku kesu i uputila ćerku kako da se ponaša da ne bi prosula vodu.

Bila je to popodnevna smena.Zamislite samo moje iznenađenje kad sam je videla kako se vraća sva ozarena.Nastavnica je rekla da je ta riba skoro crkla i secirali su nečiju drugu ribu,ali pošto je njoj bilo žao da je baci i nije mogla da veruje da je crkla,donela ju je kući.U kutiji skoro da nije bilo vode,a ribica je ležala položeno. Brže bolje sam napunila kadu i izručila našeg sad već kućnog ljubimca.Posle smo morali da je premestimo u lavor da bi se istuširali i ponovo je vratili u kadu.Ćerki smo čvrsto obećali da ćemo je sutra baciti u reku.

Došlo je sutra,dete je otišlo u školu a muž i ja smo  se dogovarali kako da izvršimo poveren nam zadatak i zaključili da je najbolje da je bacimo sa mosta.Vreme je nešto počelo da se muti pa smo požurili,on vozi, ja već sva raznežena držim na krilu kutiju i tepam ribici.Počinje da pada kiša.Nadvijaju se crni oblaci.Počinje pljusak.Brisači rade punom brzinom a ne vidi se prst pred okom.Mi stajemo na sred mosta, ali uz ogradu.Ja sam tvrdoglavo odlučila da bacim ribicu u vodu ,sad ili nikad.Muž mi kaže ne izlazim iz kola ''samo je hitni ne mogu ovde da se zadržavam'',ali ja ne smem da je uhvatim izmigoljiće mi se.Otvaram vrata auta,on viče da sam luda i da se uhvatim za ogradu ,da se ne naginjem...Vetar duva glavu da mi odnese,ali ja ipak uspevam da bacim ribicu u vodu!Misija je uspešno završena ,sedam u auto srećna,setna,zadovoljna.Sreća što nikog nije bilo u blizini,mogli bi pomisliti da je u pitanju gadan zločin, ili ne daj Bože samoubistvo.

Eto sad znate nešto više o mojoj maloj porodici .Ćerka i ja uglavnom na sve možemo da nagovorimo muža,pa se posle i sam pita kako je mogao to da nam dozvoli.

Komentari

Comment Icon

Super pricica! Tako sam i ja kad sam bila dete imala zlatnu ribicu i kad je uginula moji roditelji su morali da je sahranjuju i prave spomenik u kucnoj basti:)
Poljubi cerkicu bas je slatka:)

Posted by: nina at 2007/06/01, 14:21
Comment Icon

Stvarno lepa priča. U stanu imam nekolicinu životinja i između ostalih i akvarijum. I zaista su životinje nešto posebno, svaki put kada dođem kući nervozan, ili neraspoložen ja samo uzmem svog hrčka Olgicu(ime je dobila po babi) i nakon 5 min. sam ko nov.

Živele životinje.

Pozdrav za tvoju porudicu.

Posted by: freedom at 2007/06/01, 15:02
Comment Icon

sjajno goco.zabog ovakvih veliko-malih stvari vredi zieti. zar me? :)

Posted by: tasha at 2007/06/01, 18:10
Comment Icon

Hehe svakla cast... imate 100%-tnu podrsku od mene!!!!.....

Posted by: dmc at 2007/06/01, 19:28
Comment Icon

spas u zadnji čas:)!
bravo za podvig Goca u akciji:)
imenjakinjo protivnik sam bilo kakvog oblika nasilja....
to što rade jadnim ribicama... je užasno...

Posted by: zaboravi at 2007/06/01, 21:31
Comment Icon

gledajte na to malo drugacije...
ubijanje iz zadovoljstva je nesto drugo,ali korishtenje zivotinja u svrhu nauke je sasvim trece...
sta mislite koliko je misheva i drugih zamorchica iskorishteno da bi se napravio neki lek za coveka!?
a pretpostavljam da volite i pljeskavice da jedete...zar mislite da se one prave od korova...neee nego od slatkih malih prasadi koje sluze za ljudsku ishranu..
nemoj da ispadne da mrzim zivotinje,ali sve sto covek razumno iskoristi za svoju ishranu i potrebe lecenja raznih bolesti,tu nema osude...

Posted by: alig@tor at 2007/06/02, 20:13
Comment Icon

ALI MUČENJE JE JER JOJ RASPORIŠ STOMAK I DŽAGAŠ PINCETOM SRCE!

Posted by: gocineblablabla at 2007/06/03, 14:32
Comment Icon

eee onda nek stave ribicu pod rentgen pa onda ne moraju da je "dzagaju" u srce...
ili nek je vode na ultrazvuk,to je potpuno bezbolno...:)))

Posted by: alig@tor at 2007/06/03, 15:46
Comment Icon

To smo mi, chini mi se, sa zhabom imali. Ja se zavukla u zadnju klupu i nisam htela da gledam (i to ne unutrashnju gradju vec muchenje zhivotinjice!)Ma, manite me tih 'u svrhu nauke' fora i fazona.. Zar se osnovci bave naukom?! Uopshte necu da polemishem da li je humano secirati ribicu i u koje svrhe, ali mislim da je i vishe nego NEHUMANO raditi to pred ochima 10-ogodishnjaka!

Posted by: cupavi at 2007/06/04, 09:32
Comment Icon

hrvatska,bosna,kosovo...
mrtva tela na sve strane,muchena i zlostavljanja...i ti mi prichash o NEHUMANOSTI nad jednom ribicom ili zabom koja je posluzila svrsi edukacije dece koja ce jednog dana mozda postati lekari,hirurzi,naucnici...

Posted by: alig@tor at 2007/06/04, 19:41
Comment Icon

Pogledaj to da drugi nacin.
Prvo si kupila ribicu sa namerom da je seciraju u skoli (mogla si da odbijes to), a posle si ispala humana tako sto si je spasila. Ko je ovde lud? Tipicno licemerje. A sto se tice seciranja zivotinja u osnovnim i srednjim skolama, pa mislim da svi eksperimenti tog tipa mogu da se gledaju putem racunara, projektora i sl. Mislim da je to i zdravije za decu, ako vec i moraju da prisustvuju tome, i smanjuje se broj ubijenih zivotinja. To se u svim zemljama tako radi, a znam da vecina skola(bar u gradovima) imaju tehnicke uslove za takvu vrstu eksperimenata.

Posted by: Jov at 2007/06/05, 01:34
Comment Icon

Imas srece sto se ljudska glupost na ovoj kugli jos uvek tolerise...pa zar ti stvarno verujes, da si bacanjem u reku spasila ribicu?! pa ti mislis da ce to majusno storenje opstati u toj sredini?! evo sve vidim male, sarene, po nekad i zlatne ribe samo biju po nasim rekama...jao majko...to je bre vrsta koja opstaje u akvarijumu...da si je iole volela, drzala bi je u kuci, brinula o njoj, svakodnevno joj menjala vodu uz punu strepnju da ti slucajno ne ispadne u slivnik, hranila je posebno probranom hranom za ribice, a ne fiju u reku...pa bolje da si je isprzila na tiganju i pojela je, cak i to bi bilo vrednije pomena...uf...strasno

Posted by: Adamus at 2007/06/05, 01:43
Comment Icon

Lepo pishe (i to na sprskom), da pricham o nehumanosti zbog dece koja posmatraju. Ne pominjem nehumanost samog china nigde. Toliko.

Posted by: cupavi at 2007/06/05, 11:48
Comment Icon

adamuse, ne znam kako bi šaranče kupljeno u ribarnici moglo da opstane u akvarijumu, u ribarnici se kupuje ono što se jede, a ja sam se na ovu ribicu sažalila, pa jel to neki greh?
isto tako primetila sam da često izvrćeš tuđe reči, da li zaista ne razumeš ono što pročitaš, ili namerno radiš takve stvari,i iz kog razloga verovatno je samo tebi poznato
jov to je bio domaći zadatak i smislili su ga oni koji se bave školstvom,ja sam samo opisala šta se dešavalo u našoj porodici, pa šta ćeš to je život!
aligatore, pošto postoje mučenja i zlostavljanja svugde u svetu, ti misliš da je bez veze pisati o kako ti kažeš *humanosti nad jednom ribicom* ali to su dve različite teme, ovo je pričica iz mog svakodnevnog života i ne znam zašto te ona toliko žesti

Posted by: gocineblablabla at 2007/06/07, 10:07
Comment Icon

ma nemam nishta protiv tih pricica,samo je malo vishe patetike u njoj...

Posted by: alig@tor at 2007/06/08, 00:40
Comment Icon Spasi ribicu

Spasi ribicu :)

Posted by: Paja at 2009/10/02, 16:17
Comment Icon qwrqwer

qwerqwer

Posted by: ' at 2009/10/02, 16:21
Comment Icon Skola Racunara

U potpunosti se slazem sa "Ribicom".

Posted by: Skola Racunara at 2012/06/02, 16:26
Comment Icon Skola Racunara

Ali to je neizvodljivo u nasim uslovima, bojim se.

Posted by: Skola racunara at 2012/06/10, 21:03
Comment Icon ribica za @ribicu,sirenje za pare, tako vikav, vranjanci i crnotravci, a nislije.....!!!!!!!

zapravo, pitanje je , u kom je razredu , ta vasa,mala /ribica/TAKODJE JE VRLO BITNODA LI JE USMERENA , NA *R I B I C A S T E*ANALIZE,ILI... NA KALDRMASKE*AFINITETE*.TAKODJE!!!!!!JE VRLO ZNACAJNO, DA LI JE CERKI SAMO VAZNA B I O L O G Y A,ILI...ANATOMIJA/ribica i jos mnogo toga!!!!!BIOLOGY,ECOLOGY,FARMAKOLOCY,PATOLOGY,ANATOMIJA, DANASNJICE,ILI...NAJSTARIJEG ZANATA?????

Posted by: VESNA JOVANOVIC BATIOLDA at 2016/09/19, 17:37
Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu